Niet echt veel te doen in februari

Niet echt veel te doen in februari

De put dat ik gegraven heb voor de hazelaars is nu eigenlijk meer een zwembad geworden. Dit ga ik vol dumpen met paardenmest en daarop komt nog eens serregrond en daar dan nog haksel op. Een mooie cake dus Glimlach

Stukje voor hazelnoten

Naast deze graafwerken heb ik hetzelfde gedaan maar dan om honingbessen te planten in een rij. Hiertussen komen dan kiwibessen op elk een T-balk te staan.

Stukje voor honingbes

Nog steeds zorgt het warme weer voor bloemen vroeger te laten opkomen zoals de krokussen

Krokussen

De pomelo van vorige maand is mooi opgekomen en gaat nu onder een plastic zak om de vochtigheid op peil te houden. Ondertussen heb ik ook nog Diospyros zaad ontvangen dat ik meteen ook zaai in een verwarmde mini-serre

Pomelo zaailingenLotus zaailingen

Eindelijk heb ik haksel gekregen (15m³) en heb ik vlijtig over de tuin verdeeld. Ik dacht hiermee toe te komen maar jammer genoeg zal ik nog eens hetzelfde bestellen. Er moet immers nog een laag in de 2 kippenrennen komen en een deel rondom de moestuin. Dat beloofd!

Lading haksel

Van groenten is er nog savooikool en spruiten, voor de rest is alles zo een beetje uit de moestuin richting compost/kippen gegaan.

Laatste spruitenOverzichtje moestuin

Vorig jaar hebben we veel problemen gehad om de stengels van de aardperen recht te houden maar dit was niet te doen. Bij de minste wind ging er een kant al gaan liggen dus vandaar dat ik dit jaar VROEG begonnen ben met een omheining te maken rondom. We zien wel of dit genoeg is.

Stuk van de aardpeer

Hieronder de rij waar de kersen gaan komen. Deze zullen iets van een halve meter van elkaar staan. Sportief van mij, ik weet het, maar ik ga het volgens de SSA (Super Slender Axe) doen.

Toekomstige kersenrij

Daarnaast zijn de stekken van kiwibessen al wakker geworden maar gaan ze waarschijnlijk nog eens bevriezen want het is nog te vroeg. En de poncirus plantjes heb ik allemaal voorzien van een houtschors laagje tegen het voorjaars onkruid Knipogende emoticon

PoncirusKiwibes stekken



Geef een reactie