Einde seizoen II

Einde seizoen II

Er zijn nog mooie momenten geweest in oktober waar ik de bedden voor de winterui en look opgekuist heb en compost heb toegevoegd. Na een tijdje zal de grond luchtiger worden want dit is in het gedeelte waar de grond redelijk hard ligt in de zomer en vochtiger in de winter. Alles is een kwestie van drainage, vooral voor look die het echt niet fijn vindt om in het water te staan.

UienbedToevoegen van compost aan de bedden

De tomatenplanten zijn opgekuist en staan op een hoop klaar om later verbrand te worden. De opbrengst was redelijk goed maar zo’n lage tunnels zet ik niet meer. Veel te veel werk en geklungel om een goed overzicht te krijgen van de planten. Ook voor het dieven is dit niet eenvoudig.

Einde tomatenplanten

De basilicum die bij de tomaten stond is een enorm bos geworden en zal ik volgend jaar in een pot doen want de plant is voordelig voor de tomaat maar eenmaal in vollegrond wordt het enorm. Fijn als je graag pesto eet (zoals wij) maar net iets te veel van het goede.

Enorme basilicum planten

Overjarige bieten staan er nog ergens in de siertuin maar hier weet ik eigenlijk geen uitweg mee. Soep of compost? Ze zullen te vezelig zijn vrees ik Verwarde emoticon

Bieten

Van maïs heb ik een paar soorten gezaaid dit jaar (Hopi Blue, Shaman blue en Cherokee White Eagle) en die zijn allemaal goed uitgekomen zonder schimmels (lees maïsbrand) zoals 2/3j geleden.

Verschillende soorten maïs

Alle pepers die in pot in de serre stonden zijn allemaal naar binnengekomen. Hopelijk zijn er een paar, of allemaal, die de winter zullen overleven dan kan ik volgend seizoen extra vroeg beginnen en moet ik niet meer stressen om op tijd te zaaien.

Overwinterde pepers

Van fruit hebben we alweer genoeg. Nog steeds nashi’s aan de bomen weliswaar met een vogelnet want dit zijn altijd de eerste vruchten dat bij mij verdwijnt.

Nashi 'Nijisseiki'

De citroen onderstammen groeien goed verder en zal ik volgend jaar gebruiken om citrus te enten. Ben benieuwd wat de slaagkansen zijn

Poncirus Trifoliata

Daarnaast kom ik nog steeds andere paddestoelen tegen in de tuin. Ik ken er niet genoeg van om ze als eetbaar te bestempelen maar ze zijn wel een mooie aanwinst

Welke paddenstoel?Welke paddenstoel?2 thoughts on “Einde seizoen II”

  • Ik ga mijn Vaccinum Corymbosum in metselkuipen 90 liter, naar de volle zon zuid zijde verplaatsen .
    Ik gebruikte vroeger puur turf in de metselkuipen voor de Vaccinum corymbosum ,Nu zou ik eens half turf ,half cocopeat willen proberen .
    Wat is Uw gedacht daar over , is de PH van cocopeat laag genoeg ?

    • Sorry voor het late antwoord. Mails kwamen niet goed toe.
      Om te antwoorden op uw vraag, mocht het nog nodig zijn, gebruik ik vooral dingen die in het bos voorkomen want dat is eigenlijk de natuurlijke habitat. Cocopeat is eigenlijk ph neutraal dus de zuurtegraad is eigenlijk niet goed mocht je dit enkel kiezen en er zit ook geen voeding in. Ikzelf gebruik cocopeat enkel bij het zaaien en om een betere drainage te hebben in potten. Als je kan zou ik kiezen voor 1/3 turf (blonde of zwarte) + 1/3 cocopeat + 1/3 dennenhaksel.

Geef een reactie