Wat is er allemaal gedaan vorig weekend?

Een paar foto’s heb ik gemaakt nadat we de pergola begonnen zijn voor de planten. De rechte palen waren al gedaan en nu restte nog de horizontale geplaatst te worden. Deze werden bevestigd met sergeanten om het even te bekijken van ver.

Grootbloemige roos Pergola nog in opbouw Pergola nog in opbouw

Daarna is het weekend vroeg begonnen, ongeveer om 15u op vrijdag :-). Een heleboel is gedaan zoals de pergola, de watertanken zijn ook gefixt. Ik ben begonnen met een afsluiting te maken achter de boomgaard met een natuurlijke talud. Dit is de noordkant en brengt veel koude wind mee in het voorjaar. In het oosten zal er ook een haag geplant worden voor dezelfde reden.
Een paar foto’s van de fruitbomen heb ik ook gemaakt zoals de nashi peren, appel- en perenbomen maar ook de perzikbomen zijn in bloem!
De pink lady dat ik geplant had vanaf een zaadje in een gekochte appel staat nu ook volop in bloem. Zullen waarschijnlijk geen vruchten opkomen omdat deze niet geënt is maar toch, het is een mooi resultaat.
Eenmaal de pergola voor de planten er stond moest de leidraad ook bevestigd worden en de planten geplant worden. Er staan dus 3 kiwibessen (Ken’s Red, Weiki Geel en Weima(bestuiver)), 2 kiwi’s (Green Light en Atlas (bestuiver)), 1 lonicera en 1 clematis Armandii.
De 2 datura’s aangekocht bij Makro zijn ook geplant (witte en roze) en doen het goed op dit moment. Ook ben ik begonnen met de 1ste border dat in kleuren zal opgedeeld worden. De 2 eerste struiken zijn een Spiraea en een Choisya ternata.
De boomgaard staat er goed bij en volop in bloem. Ik zou nog voor iedere boom een bak moeten maken om de aarde te kunnen ophogen. Dit om eventuele koude temperaturen tegen te gaan en om het onderhoude te vergemakkelijken.
Naast al deze dingen ben ik ook terug begonnen met de moestuin op orde te zetten. De geitenmest is in de grond gewerkt d.m.v. mijn freesmachine (echt handig!). Ik heb al 1 rij geplant met Phacelia, een groenbemester, dat bekend is voor het losmaken van de grond en allerlei insecten aan te trekken dat mijn fruit zou kunnen bestuiven en nog mooie bloemen heeft!

 Geef een reactie