Het wordt warmer, JOEPIE

Gezellig, zo in de warmte werken! Ik heb een grondmengsel gemaakt om de bakken te vullen voor de blauwe bosbes. Het is een mengeling van 50% witveen en 50% dennenhaksel.
De reden waarom ik de struikjes in bakken zet, is dat ze dan niet zoveel afzien van het water in de winter. Ze zullen ook ietsjes boven het grondoppervlak staan: de ganse rij vormt een soort talud en wordt afgedekt met worteldoek om de warmte en het vocht te behouden in warme periodes.

IMG_4277IMG_4282IMG_4280IMG_4283

Ik heb ook maar eens gespoten tegen de krulziekte op perziken (eerste keer). Vooraan, waar de abrikozenbomen moeten komen, heb ik een paar bloembollen geplant zodat de nectar vliegende insecten aantrekt voor de bestuiving. Er hangt al een insectenhotel aan de muur.
Aan de voet van onze tweedehandse magnolia heb ik hyacinten geplant. De magnolia was “onthoofd” door mensen die ‘m wilden wegdoen en wij hebben de boom dan gerecupereerd. ’t Was even afwachten of ‘ie het zou halen, maar hij doet het jaar na jaar beter.

IMG_4279IMG_4284IMG_4289

Ik heb ook eindelijk het gras kunnen maaien, want dat was nodig. En overal waar ik heermoes zag staan, heb ik de wortels uitgespit. Heermoes is namelijk echt een vuiligheid. Het groeit overal en je krijgt het bijna niet weg.

IMG_4285IMG_4290

Er ligt nog steeds een serieuze berg compost op de oprit en die moet weg, want nu het wat beter weer wordt, willen we de werken aan de oprit graag voltooien. Daarom heb ik de hulp van mijn broer gevraagd en die heeft er werk van gemaakt om redelijk wat kruiwagens naar achteren te brengen. Goed gedaan! Nog 4 ton te gaan Confused smile
De resterende aardbeien (Elsanta’s) zijn in hun bakken geplant, begoten en met vliesdoek bedekt. De buizen voor de plastiek kappen zijn geplaatst. Nu enkel nog het watersysteem installeren en ze krijgen d.m.v. een timer automatisch water. Ik moet juist de lege ton nog vullen met water, maar er zullen ook buizen komen om het water onderaan de bakken op te vangen en naar een lager gelegen ton te brengen. Later ga ik nog een pomp plaatsen om het water in ton2 naar ton1 over te hevelen en zo een vicieuze cirkel te creëren. Op die manier kan ik rustig op reis gaan zonder dat iemand de planten moet komen gieten.

IMG_4295IMG_4291IMG_4292IMG_4293

En als laatste heb ik de kippenren nog een beetje ge-fine-tuned. Ik heb er samen met mijn broer horizontale latten op gezet om de draad aan te spannen. Daarna komt er een net boven zodat de ren vrij blijft van duiven en ongedierte. Nog juist tegen vossen moet ik iets zoeken, maar op dit moment zijn er geen. Fingers crossed

IMG_4294Geef een reactie