Het nut van cursussen, lezingen en workshops

In Vlaanderen zijn er heel wat fruitstreken, gaande van de polders tot tegen de Duitse grens, en overal zijn er wel interessante infosessies te vinden wat de tuin aangaat. Theorie in boeken kan je op elk moment erbij nemen, dus waarom zou je naar zulke sessies moeten gaan?
Wel, als je begint met tuinieren in het algemeen kom je vaak dingen tegen waar je je vragen over stelt. In boeken vind je meestal wel een uitleg maar vaak is het zo dat er meerdere antwoorden zijn. Door naar zulke sessies te gaan kom je veel mensen tegen die al vééél langer in het vak zitten. Meestal hebben zij vanuit hun ervaring wel meteen een antwoord klaar. Van workshops steek je ook enorm veel op. Dingen die niet in de ‘boekskes’ staan kan je daar direct uitproberen en je kan er vragen stellen.

Het is een voordeel dat er infosessies en workshops zijn en dat mensen en organisaties zich inzetten om die dingen te organiseren, meestal vrijwillig. Dus waarom niet meedoen?
In de nieuwsbrief van Guy De Kinder staan de activeiten van deze maand onderaan. Inschrijven kan op volgende link http://ymlp.com/signup.php?id=gemjbqegmgj. Bij groepen zoals Velt, Natuurpunt, NBS, … vind je ook activiteiten.

Dit weekend was het nog steeds onbegonnen werk om iets in de tuin te doen. De grond is nog steeds een spons hier, oververzadigd.

Binnen groeien de stekken goed tot uitstekend. Deze maand ga ik beginnen met het zaaien van tomaten, paprika en pepers.

IMG_3994IMG_3995IMG_3997IMG_3998IMG_4000IMG_4003IMG_4004

Ondertussen zijn de cocons aangekomen van de Osmia Cornuta en Rufa. Deze zitten ingepakt in de frigo op 4°C. Spannend!2 thoughts on “Het nut van cursussen, lezingen en workshops”

Geef een reactie