Oogst en labels

Deze maand hebben we al redelijk wat fruit gegeten uit eigen tuin. Zoveel dat we overschotten uitgedeeld hebben. Dat zijn aalbessen, frambozen en bramen.

Braam 'Obsidian'Braam 'Kiowa'Kers 'Regina'

Eigenaardig vond ik een kers met een gaatje en zwarte stipjes op. Ik dacht aan een soort vlieg maar heb geen made gevonden of niets.

De druiven beloven veel goeds. Er zijn een massa trossen die reeds verdikken. Sommige dikker dan andere bv. Venus en Arkadia. Grootte van 15cm tot wel 30cm. Ik ga graag eens tot 1kg en denk dat dit er dit jaar wel in zit. We hebben hier bijna 30 verschillende tafeldruiven waarvan allen buiten kunnen rijpen. Ook heb ik nog 2 jarige druiven die ik WEGGEEF (GRATIS DUS) of RUIL tegen een andere plant. (Er is geen addertje onder het gras en er zijn geen kleine lettertjes)

Druif 'Jacobsberger'Druif op snoerWinterstekken pitloze druif

Het projectje om langdurig leesbare labels op je fruit te hebben is mislukt. Tijdens de winter had ik dit werkje gedaan zie hier. We zijn een halfjaar verder en het is niet tot weinig leesbaar. De weersomstandigheden hebben dit gedaan, nochtans het zou UV bestendig moeten zijn anders was ik er niet aan begonnen. We gaan dus verder met een rol van 3000 thermische etiquetten die ik zelf invul met een Artline Garden stift. Mocht iemand een idee hebben om dit via de computer (automatisch) te doen laat mij iets weten. Ik zal u dankbaar zijn! Winking smile

Vervaagde labelsRol van 3000 etiquetten

En dan nog tot rest de bouw van een kwartelhok waar de eieren automatisch naar beneden rollen. Neenee, niet tot mijn bord maar langs het hok. Deze zal ook beschikken over een automatische (vlotter) drinksysteem (capaciteit van 5L) en een grote eetbak van 40cm lang. Een plank onder het loopvlak zal gebruikt worden om het reinigen te vergemakkelijken.

Hok in zijn geheel (under contruction)Houten raam die zal dienen voor toegang, eetbak en drinkbakGeef een reactie