Eten en eten uit de tuin

Eten en eten uit de tuin

Sinds dit jaar hebben we de braam ‘Kiowa’ en man, wat is die groot. Niet enkel het loof, de takken en de stekels maar de vruchten ook. Zulke joekels heb ik nog nergens gezien. Je kan het vergelijken met … even denken … een kleine kiwi bijna (geen kiwibes).

Kiowa struikKiowa struikKiowa vrucht

Daarnaast heb ik de druiven ook maar eens gesnoeid en dan het te veel aan trossen weggehaald. De druif die al rijp is (Maske in Blau) kan je zien doordat er al wespen aan komen. Dat belooft voor de anderen. Hier een paar exemplaren die het niet gaan halen tot de finish.

DruivensnoeiMaske in Blau

De moestuin loopt goed. Wekelijks doen we dingen uit voor de familie en kennissen want het is te veel voor ons beide.

Overzicht moestuin 1Overzicht moestuin 2

GroentemandGroentemandGroentemand

De ajuinen zijn ook gedeeltelijk uitgedaan en gedroogd in de zon. Nu samenhangen en laten drogen in de wind en afscherm van de regen.

Ui 'Rozanne'Ui 'Centurion'

Op gebied van fruitbomen heb ik een stukje vrijgemaakt voor de onderstammen en stekken die ik maak in het algemeen. Hier kunnen ze rustig verder groeien in vollegrond. Ik moet nog steeds de onderstammen Geneva uitplanten die ik besteld had. Op de foto ziet men dat de kluit 1 blok vormt door het wortelgestel. Een beetje laat om dit te doen maar ja, er waren andere dingen te regelen.

Voorbereiden stukje grond voor al mijn entingen en stekkenStukje grond voor al mijn entingen en stekkenOnderstammen nog te verplantenOnderstammen in kluit

In het voorjaar heb ik een paar moederbedden gemaakt om onderstammen te enten (M9) en dit schijnt goed gelukt te zijn. Volgend jaar meer van dat…

OnderstammenOnderstammen

De hibiscus zaailingen van bij mijn ouders hebben de winter doorstaan in een isomo bakje en heb ik nu uitgeplant in een rij. Benieuwd of die snel gaan ‘pakken’. De bedoeling is om op termijn een haag te maken.

Zaaibak hibiscusHibiscus woudHibiscus verplant

Een paar jaar geleden heb ik bij het werken een paar perzikpitten weggegooid en zijn deze beginnen groeien tot een moeie boom. Hierop zijn voor het eerst vruchten te zien maar zijn deze allemaal aangetast door een soort gomziekte.

Witvlezige perzikDissectie witvlezige perzik

En als laatste een woordje nieuws over de eenden. Deze stellen het goed. Ze kwaken geregeld en eten als ogers. ik hoop stiekem op nog een beetje goed weer maar ik vrees ervoor. Als je de bomen kan bekijken van onze overbuur wiens bomen naar beneden komen… Recht op de draad. Heb alles nog kunnen rechttrekken.

Volwassen eendenPopulier accidentGeef een reactie