Koffiedrab en pawpaw

Koffiedrab en pawpaw

Op het werk kan ik aan veel koffiedrap geraken. Dit heeft een aantal voordelen voor de tuin waaronder 1, handig voor mij, is het aantrekken van wormen Glimlach Dit wist ik niet maar onder elk hoopje koffieprut schuilt er een hele kolonie wormen. Waarom er zoveel zijn weet ik niet maar vanaf nu neem ik grote hoeveelheden mee vanop het werk en gooi het op de groentebedden en de composthoop. Koffieprut kan je gebruiken om slakken weg te jagen, vlooien op katten, versterkt wortels van planten, houdt katten uit de tuin,… Het werkt ook als een langzame meststof.

Bergje koffieprut

Veel wormen onder koffieprut

Het is ook het moment om de druivenstekken naar buiten te halen en te verplanten zodat ze verder kunnen groeien. De gestekte planten in fles (5L) heb ik opengesneden en kluiten losgemaakt.

DruivenstekkenDruivenstekken

De stekken van de buxus van vorig jaar zijn goed geworteld en gaan elk afzonderlijk in p8 potjes komen. Ik heb er zo’n 188 nu.

Stekken van buxusStekken van buxus

De vrucht van de paw paw wordt steeds bekender en nadat ik ze vorig heb kunnen proeven heb ik beslist om er ook te planten. Maar eerst moet ik onderstammen hebben en die bekom je door te zaaien. Dankzij de sociale networking ben ik aan vruchten en zaden geraakt dewelke ik 4 maanden in de koelkasst bewaard heb bij 3°C. Deze zal ik dus planten in turfpotjes en hopelijk komen deze snel uit. Heb gehoord dat het tot 3 maanden kan duren.

Pawpaw zadenPawpaw gezaaid

En als laatste de eerste bundel asperge’s dat klaarstaat. Het belooft een goed jaar te worden. Glimlach

Asperge'sGeef een reactie