Drukke verjaardagsmaand

Oktober, mijn liefste maand, de maand waarin ik verjaar. Al veel te lang welismaar maar soit. Het is een drukke maand want er moet veel gedaan worden. Er moet geplant, gedacht, gezien en zelfs gejaagd worden.

Het is bekend dat de herfst ook een drukke maand is voor de mol. Dat lief en onschuldig diertjes. Jaja, dat diertje dat menig andere tuinen onderste boven kan zetten met alle esthetische problemen vandien. De tactiek is terug in plaats. Een paar vallen en een paar rustige dagen zonder al te veel trillingen zijn genoeg, het resultaat is er.

mol

Een 2de, betere, kippenren ben ik begonnen. De draad wordt maar 25cm in de grond gegraven maar toch genoeg om het klein ongedierte tegen te houden. De ren is 6m x 6m en goed voor een paar kippen. Tot nu toe heb ik nog mijn 3 brabantse hoenen (hanen) dat ik ofwel zal (laten) slachten ofwel ga verkopen.

IMG_1841 IMG_1844 IMG_1850 IMG_1851 IMG_2019

Ik heb nog een grote rozelaar gekregen met prachtige bloemen, niet het moment om te verplanten maar hij moest dringend weg. Ook heb ik nog 10x donkerrode rozen geplant op 1 lijn. De linkerkant van de moestuin werd opgekuist. Prei, spinazie en uien werden al geplant in september aan de achterkant.

rozelaar rozen moestuin IMG_1843

Wat in de serre nog staat zijn pepers, paprika’s en de test meloenen. Deze laatste groeien aardig door maar niet genoeg om tot volledige rijping te komen, we zien wel

meloen meloenbloem jalapeno tom jalapeno IMG_1859 paprika

De tuindagen van Beervelde waren er en daar zijn we, mits ons gratis tickets, geraakt. Het was ONGELOOFLIJK cool! Zoveeel spullen. Hier een paar foto’s van.

Hortensia's Pieters IMG_1869 IMG_1871 IMG_1872 IMG_1878 IMG_1897 IMG_1904 IMG_1909 IMG_1912 IMG_1941 Kasteel Beervelde

Hier komt hij niet binnen, ik heb er al 1 gevangen en er is terug 1 gespot

2de mol

Heb vorig jaar, toen we het tuinhuis geplaatst hebben een perzikpit ergens op de grond gegooid. Deze is gegroeid en een forse struik geworden. Heb deze een jaar laten verdergroeien en nu pas uitgedaan in een pot van 80L. Curieus wat er zal op komen. Ik hoop bloemen en misschien wel vruchten! Heb de voordelen van de oerprei gelezen en meteen ook een paar bolletjes gekocht en geplant in een pot. Het loof smaakt zoals prei en de knollen naar look.

perzikboom oerprei oerpreiGeef een reactie