De mol is eindelijk verslagen!

Al een paar dagen had ik last van een ‘geschoolde’ mol die onder mijn kleinfruit ging graven. Het vreemde was dat er geen hoopjes waren in het gras, maar enkel daar waar ik houthaksel had gestrooid. Vandaag was het eindelijk gedaan met die perikelen! Op die positieve noot ben ik dan ook vlijtig aan een mooie zondag begonnen.

De druivelaars (7x) heb ik op een rij geplant en 1 (Georg) staat in een pot in de serre. Het dakraam van de serre heb ik gerepareerd want dat was weggevlogen door de voorbije hevige rukwinden. Daarna heb ik een appelaar, Pink Lady, in een zo’n draagpot geplant. Die staat nu naast de perzik.

Voorts heb ik het onkruid gewied tussen de kruisbessen en de rode bessen en ik heb 1 witte parel (witte bes) geplant. Nu moeten alle rijen (op 2 na) voorzien worden van houthaksel dat ik per mail besteld heb (6 m³). Aan de voet van de perzikbomen in de boomgaard heb ik bosanemoon geplant tegen het onkruid, maar ik moet nog kaders maken voor de andere bomen. Op zondag mag dat niet, want dan mag je alleen in stilte tuinieren en niet lawaaiierig klussen… Ik heb ook nog 10 frittilaria’s geplant op de kleine border voor de aronskelken en de magnolia.

Nog een beetje sierhaksel rondom de walnoot gestrooid en last but not least, stekken genomen van aardbei lambada, framboos heritage en autumn bliss.

[Foto’s komen nog]Geef een reactie