En we blijven oogsten

Door de goede weersomstandigheden blijven we oogsten. Er staat nog vanalles in de tuin, vooral fruit. In beeld wat er nu geplukt is:

IMG_5415

Blok- en puntpaprika, courgette, lemon komkommer, meloen, pompoen, sla, artisjokken, tomaatjes en chilipepers. Als bij al nog goed en genoeg voor de komende dagen.
Ik heb ook een meloen geplant dat erg lekker is maar ook zeer decoratief (wel niet lang houdbaar).

IMG_5428Meloen ‘Prescott Fond Blanc’

Ik stek nog volop aardbeien nu het weer toch meezit. Met dat ik bijna 300 plantjes nodig heb voor volgend seizoen ben ik een beetje genoodzaakt dit te doen. Normaal moest ik dit in augustus doen maar ik had er de tijd niet voor dus we doen het dan maar later.

IMG_5413De grondsamenstelling heb ik zelf gemaakt met vermiculiet, potgrond, turf en zand

Ik vertelde een paar posts terug dat ik onderstammen had gezaaid van de Poncirus Trifolata zodat ik citrusbomen kan enten/oculeren binnen de komende jaren. Tot nu toe is me dat gelukt om 75 exemplaren te hebben. We zien verder hoe ik al die planten ga onderhouden. Misschien een deel verkopen daar de citrusboompjes erg in trek zijn.

IMG_5434

Hieronder nog eens een foto van de Helianthus giganteus met zijn immens grote bloem en vol met zaden. Genoeg om volgend jaar bij te zaaien.

IMG_5432

Ook ben ik bezig met een nieuw kippenhok in elkaar te steken. Het vergt erg veel tijd en denkwerk maar het zou 4 hennen moeten huisvesten.

IMG_5423IMG_5424

September is ook de maand waar de kwee rijp wordt. In mijn geval is dat kweepeer ‘Rea’s Mammoth’. Lekkere gelei van maken.

IMG_5417Geef een reactie