Intussen werken we voort

De winter lijkt op zich te blijven wachten maar wij werken vlijtig door. Begin september kregen we te horen dat we een zeer harde winter tegemoet gingen gaan waarop ik ben beginnen kijken naar brandhout. Maar liefst 12 stère eik- en beukenhout heb ik hier opgeslagen dus wij zijn klaar, bring it on!

BrandhoutBrandhout

Heus wat werkt achter de rug en dat was het ook voor die dag. Gelukkig konnen we dit met droog weer doen, dank moeder natuur!
Deze maand is het eigenlijk plantmaand juist zoals december en daarom heb ik mijn abrikozenboom (Early Orange) verplant naar zijn finale stek. Deze heb ik tijdens de zomer gesnoeid om er een leiboom van te maken. Tot nu, operatie geslaagd! Ik moet de schriele takken nog vastleggen met bamboestokken maar dat komt nog.

Abrikoos 'Early Orange'Abrikoos 'Early Orange'

De aardbeirekken zijn ontdaan van de druppelaars en goten (voor de stolonen). Volgende stap is om de Bato bakken eruit te halen en de planten op de composthoop te gooien.

AardbeirekAardbeirek

De apergebak (Herkolim) is gesnoeid. Het loof is eraf en ligt nu op de composthoop. Nog een doek erover leggen en in het voorjaar nog wat meststoffen geven. Dat is deze klaar om ons nog een paar kg’s te voorzien.
Niets mooier (en bizar) dat de clematis nog bloeit in deze tijd van het jaar. Vorig jaar was het veel minder.
Ik was nog maar net buiten of er lag alweer een kadaver aan de deur. Een geluk dat we geen kattenluik hebben gezet want er zou nu een berg beestjes binnen liggen.

AspergeloofIMG_5676MolGeef een reactie