Echt warm weer

Het begin van de maand mei belooft goed te zijn aangezien we temperaturen hebben van boven de 20°C. Hopelijk vriest het niet meer want dat zou een kleine catastrofe zijn.
De bloembollen die tijdens de winter geplant zijn, hebben al aardig wat bloemen gegeven tot nu toe. Genoeg voedsel voor de bijen die een paar meter verderop een onderkomen hebben gevonden .

Deze maand ga ik de borders aanleggen en beplanten. In de Lidl was er een promotie van bloembollen aan 1 euro per bakje. In sommige bakjes had je 10 bloembollen, in andere maar 1 naargelang de bloemsoort. Ik heb een hele kartonnen doos gevuld met pioenen, meiklokjes, lupine, echinacea, liatris, tricyrtis, hemerocalis en asters. Die zitten bijna allemaal in de borders nu. Enkel de pioenen heb ik in pot gezet om ze nadien uit te planten.

IMG_4690IMG_4697IMG_4698IMG_4701

Tijdens onze kleine midweek naar de Alsace heb ik daar een toertje gedaan van de tuincentra, om terug thuis te komen met een paar speciale aardbeivariëteiten waaronder Red Gauntlet, Belrubi, Reine des Vallées, Charlotte, Surprise des Halles,…

IMG_4702IMG_4703IMG_4704

We steken ook nog altijd asperges uit en dat gaat sneller en sneller. Deze keer 4 kg !

IMG_4694

Zoals gezegd, zou ik de druivenstekken willen planten om ze later als enthout te gebruiken en op onderstam SO4 of 125AA te zetten. IMG_4706Het probleem was dat ik die onderstam nergens kon kopen. Gelukkig, na heel lang zoeken en veel mails, heb ik iemand gevonden die ze verkoopt aan 6 euro/stuk + 15 euro verzendkosten. Ik vind het verschrikkelijk als de verzendkosten hoger oplopen dan de producten zelf, maar soit… Ik had niet veel keuze. De onderstammen zijn vandaag toegekomen met de post en zien er goed uit. Morgen gaan ze in pot.2 thoughts on “Echt warm weer”

  • Om vervoersonkosten te vermijden, kan je via-via iets laten meebrengen. Ik woon aan de kust en ik doe dat ook. Ook om iets van mij te laten bezorgen zonder kosten, werkt dat systeem ook. Schakel desnoods social media zoals Facebook of Twitter in om jouw doel te bereiken.
    Op het tuinforum van tuinadvies las ik dat je druivenstekken wil ruilen tegen andere planten. Ik heb 4 roos/witte amaryllissen die ik graag wil ruilen voor enkele van jouw druivenstekken. Zo kunnen we het via-via systeem eens uitproberen 🙂
    Groetjes, Erika.

    • Hey Erika,
      Ja klopt, is een interessante methode maar ik kom af en toe wel naar zee dus misschien kunnen we rechtstreeks uitwisselen. Volgend jaar zou ik kiwibessen stekken moeten hebben (voorjaar). In bollen heb ik niet direct interesse, meer in struiken of heesters.

Geef een reactie