Koning winter is met verlof

Deze maand heb ik nog eens de koude kunnen opsnuiven in de Alpen. Nog eens voelen hoe dat is om koud te hebben. Welnu met temperaturen tot 13°C ging dat niet echt. Dan maar terug naar België.

Terug in ons land kreeg ik per post mijn 2de enttang toegestuurd. Het model is dat wat Enttangmen meestal tegenkomt in de winkels maar dan in het zwart. De aparte stukken lijken niet erg scherp dus die zal ik dan maar manueel scherpen.

Een ander luik van de maand zijn de bijencocons. Deze gaan binnenkort losgelaten worden en ik heb nog een kast dat ik moet leegmaken.

 

 

Met dat de temperatuur zo hoog staat gaan er al sommige cocons open en vliegen de eerste solitaire bijen weg. Niet erg, er zijn er genoeg.

Plank met coconsPlank met coconsPlank met paar open coconsPlank met coconsBak met aantal cocons en ontsnapte bijenCocons in de bak

Ook heb ik een paar nieuwe contacten gelegd en met deze mensen enkele planten kunnen omruilen. Een foto zegt misschien meer in dit geval. Probeer maar te raden…

Ruilopbrengst

Een paar druivenstekken heb ik meteen in water gelegd zodat deze volgeslorpt met water in hun pot kunnen.

Druivenstekken in waterDruivenstekken in hun pot

Een paar kluiten Miscanthus Gracimillus aan de voet van het terras geplant. Ook nog een paar Sarcococca hookeriana gekregen die geweldig ruikt.

MiscanthusSarcococca hookeriana

En uiteindelijk een paar houten vormpjes gemaakt met mezenbollen.

Vogelvorm in houtVogelvorm in houtGeef een reactie