Kippenbak maken en oogst

We hebben ondertussen al wat kruiwagens paardemest en compost naar vanachter gebracht en toch missen we nog wat. Ik heb een bak gemaakt van 30cm hoog van 3x4m ongeveer dat ik voor courgette en pompoenen zal gebruiken. Dat is al plaats meer in de moestuin. Deze moet nog gevuld worden met compost.

Vlindertje op mestPompenbak

De meeste dingen in de moestuin doe ik op onkruiddoek. Dat spaart me al heel wat tijd om onkruid uit te trekken. Hieronder sla en sjalot (foto1). Allerlei kolen met daarnaast een rij aardperen (foto2).  Aardappelen (foto4) waarvan sommige al veel te ver gevorderd zijn.

Sla en sjalotRij aardperenAardperenAardappelen onder doekTe ver gevorderde aardappel 'Blue d'Artois'

Een eetbak/buis werd gemaakt voor de kippen zodat we niet om de 4 dagen eten moeten bijvullen. Het zijn 2 rechte stukken, 1 bocht van 90°, 2 dopsels en that’s it. De bedoeling is om ze eten te geven juist voor we vertrekken op vakantie. Hiermee zouden ze meer dan 5 dagen moeten houden. (4 kippen)

Hoek van 90°Voorgemaakte gaatjes om te kunnen etenFinal touchEen paar gaatje onderin want anderes slibt het dicht

De frambozen dat we in de winter gekregen hebben staat allemaal flink in 10liter potten. Dat zal een rijke oogst geven. De buxusstekken zien er goed uit zodat ik ze kan planten langs het terras. De chilipepers worden gereinigd en verplant in grotere potten.
Op een markt in Mechelen hebben we 4 soorten sedum gekocht. Ben benieuwd.

BuxusstekkenFrambozen klaar om gegeten te wordenIMG_6402IMG_6403Peper dat verpot wordtIMG_6405SedumSedumSedumSedum

De jonge diertjes leven hier niet lang. Deze morgen een fazanatenjong voor de deur. Iets te klein om op te eten Smile

FazantenjongWeerstationGrond om peper te verplanten

Al een paar aardbeien geplukt en ze zijn lekker. Mijn nieuwe stelling staat er nog steeds niet en daarom geef ik ze water op de grond.

IMG_6389

Ik heb al vaak verhalen gelezen van pallettenhout. Mensen maken daar iets nuttigs voor en dus dacht ik om hetzelfde te gaan doen.

Eerste stapPoten rond kaderLangs binnenkijkenDoos is af

En last but not least heb ik een vogelhuisje gemaakt dat meer dan 2m50 op een paal staat. Ook heb ik een vlinderkastje gemaakt op basis van een wijnkistje. Ging zeer vlot!

VogelhuisjeVogelhuisjeVlinderkastVlinderkastGeef een reactie