De groei zit erin

De appelpit dat ik ondertussen 7j geleden gezaaid heb is nu werkelijk een boompje geworden en dat elk jaar volop bloesem heeft. Deze zal ik gebruiken om een paar andere rassen op te enten. Niet zeker of het zal lukken.

Zaailing Pink Lady

Het insektenhotel dat ik gebouwd heb heb ik ondertussen al een beetje gevuld met wat ik hier kon vinden. Er zit mos in, dennenappels, baksteen en stro.

Nestkast insekten

De pitten van de perzik/abrikoos zijn niet allemaal gelukt want er waren sommige al aan het rotten dus die zijn eruitgenomen. De anderen groeien rustig verder.

Rotte abrikoospitGezaaide abrikoosOpkomende abrikoospitten

Andere planten en stekken zijn al goed bezig:

Blauwe bes Goldtraube 71Botanische ribesArtisjokNepeta CatariaRoomse kervelSaskatoonEgyptische uiGrootvruchtige meidoornMoerbei stekkenWilde perzikAprimira

De poncirus dat ik gezaaid heb vertoond nu witte blaadje aan de uiteinden en ik weet niet welk tekort of teveel ze hebben. Als iemand meer weet?

IMG_6180

De bekerzwam is opnieuw talrijk in de hoop hakselhout (wilg).

Bekerzwam

Het gras (miscanthus) dat ik ben gaan uitdoen bij een kennis groeit goed. De druivelaars komen lichtjes op gang. Als dat maar goedkomt. De kiwibes is aan het recuperen van de laatste vorst dewelke de meeste blaadjes heeft verwoest.

Miscanthus grasDruif op snoerKiwi die terug hergroeitDruifDruifDruifDruif op snoer

De aardbeien werden geplant en voorzien van meststof. Dat beloofd.

Aardbeien in bato bak

De aalbessen, blauwe bes, bramen en josta beginnen te bloeien. De eerste insecten komen te voorschijn zoals de appelbladroller.

Zwarte besWitte besJosta besBramenBlauwe bes

Deze maand heb ik een pak paardemest binnengehaald van de boer hier rechtover. Dit om de grond beter bewerkbaar te maken.

MesthoopBramenrij met paardemestGroentetuin met paardemestGroentetuin met paardemest

Intussen heeft de kerselaar, pruim, appel en peer zijn bloemen getoond ook en dat ziet er goed uit.

Kers ReginaPeer in bloeiAppel AlkmenePeer met vruchtjesPruim in bloei

De bijen doen het goed want die zoemen heel de dag door.

Nestkast bijenNestkast bijenNestkast bijen

De nestplaatsen voor oorwormen moeten ook gemaakt worden maar ik heb geen aardewerk potten meer dus zal eens moeten horen bij vrienden en kennissen.

Nestplaats oorwormenNestplaats oorwormen

En als laatste nog een verschrikkelijk beeld want ik probeer om zoveel mogelijk dieren naar mijn tuin te lokken maar als je 3 monsters hebt die alles wat in de lucht hangt te pakken dan mag je constant herbeginnen. Deze maand was het de beurt aan een klein onschuldig roodborstje. De moordenaar ligt er nog naast.

RoodborstjeGeef een reactie