April is warm

April is warm

Vorig jaar was het hier bibberen in de maand april en dit jaar is het anders. Temperaturen gehad tot 25°C. De planten weten niet meer zo goed wat doen. Hopelijk is er geen vries meer in mei zoals vorig jaar.

Vorige herfst heb ik 2 onderstammen in de vollegrond geplant om er een moerbed van te maken. 1 M9 en 1 zaailing. Deze hebben al grondscheuten gemaakt die ik nu ga scheuren.

Moerbed appelOnderstammen van moerbed

De rij van zwarte bessen (cassis) en honingbessen moest eens verbreed worden want met de zitmaaier had ik altijd alle takken mee en nu er nog geen bessen hangen was dit de perfecte dag ervoor.

Rij van zwarte bessen verbreedRij verbreed

De rozelaar Open Arms moest ik eens planten maar eerst een plaatsje vinden.

Roos 'Open Arms'
Ik heb zelf een klimrek gemaakt van een beton net. De methode heb ik ergens op de website getoond. Dit wordt vastgemaakt aan een balk van 7x7cm.

Zuilvorm voor klimroosZuilvorm voor klimroosZuilvorm voor klimroosZuilvorm voor klimroos

Op de aalbessen heb ik het resultaat van de bessenbloedblaarluis tegengekomen. Heb de aangetaste bladeren verwijdert. We zien wel de komende dagen of dit weg is.

Aantasting bessenbloedblaarluisAantasting bessenbloedblaarluis

Nu de bijen zijn in hun nopjes. Genoeg voedsel in de tuin waar ze zich al fladderend kunnen begeven. Naast de nestkasten die ik heb maak ik ook nog kastjes met bamboetakken. Die laat ik heel de winter buiten hangen mocht er een catastrofe zijn met de cocons in de koelkast. (zo houd met wilde bijen in standby tot de lente).

Bamboetakken voor de bijenBijen kastjeBijenhotel van afgedankt hout

Daarnaast heb ik nog een soort van zuil dat ik gebruik om mijn waterton op te zetten om de aardbeien water te geven. Deze heb ik omgebouwd met hout afkomstig van paletten om de kanten af te sluiten.

Overschot palethoutOverschot palethout voor bijenzuilBijenzuil bijna afBijenzuil bijna afGeef een reactie